Svensktillverkad rengöringsspray för öronen finns nu på svenska apotek

Pressmeddelande 2019-01-09

Svensktillverkad rengöringsspray för öronen finns nu på svenska apotek

Stockholm, Sverige, Trots läkarnas upprepade varningar rapporterade en studie från Journal of Pediatrics år 2017 att varje år behandlas minst 12 500 amerikanska barn i akutrummet på grund av öronskador från att använda bomullspinnar för att ta bort öronvax.

Det är inte bara barn som drabbas av öronskador från bomullspinnar. En studie i ”British Journal of Medical Practice” visade att vuxna över hela världen fortsätter den farliga användningen av bomullspinnar för att rengöra öronen. Förutom att man rörde vid trumhinnan drabbades man också av inpetat öronvax, infektion och andra åkommor.

Ett helt naturligt alternativ för att ta bort öronvax finns nu i Sverige från Audisol. Den nyligen tillgängliga Audisol® rengöringsspray för öronen är tillverkad i Sverige och finns tillgänglig på lokala apotek i en stor 50 ml flaska. Med sitt specialdesignade munstycke kan Audisol® göra det möjligt för kunderna att skölja bort vax och smuts från öronen och lösa upp vaxpropparna. Produkten förhindrar också vaxuppbyggnad.

Den nya rengöringssprayen för öronen, som är avsedd att användas av alla som är sex år och äldre, hjälper kunderna att undvika problem som hörselnedsättning, smärta i örat och till och med hosta. Hörselnedsättning kan hända när vaxuppbyggnad förhindrar ljudet att nå trumhinnan. Komprimerat vax från att använda bomullspinne kan också orsaka smärta i örat eller kan påverka nerver och orsaka retningar i halsen som leder till hosta. Audisol kan då vara ett bra alternativ istället för bomullspinnar.

För att köpa Audisol® rengöringsspray, besök ditt lokala apotek eller köp online.

www.audisol.se